Hírek

Oktatási munkaterv aláírása

2018. április 18-án Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterének megbízásából Szántó Péter nagykövet Inom Majidov üzbég közép- és felsőfokú szakoktatásért felelős miniszterrel Taskentben aláírta a két ország minisztériuma közötti oktatási munkatervet.
Tovább

MEGEMLÉKEZÉS HALOTTAK NAPJA ALKALMÁBÓL

2017. november 01. A magyar elhunytakra emlékezve Szántó Péter nagykövet a munkatársaival megkoszorúzta az Üzbegisztán területén az I. világháborúban elesett magyar katonák és hadifoglyok tiszteletére a taskenti Botkinó Temetőben emelt magyar síremlékművet.
Tovább

XIII. Nemzetközi Üzbegisztáni Gyapot- és Textilvásár

Október 24-én a taskenti XIII. Nemzetközi Üzbegisztáni Gyapot- és Textilvásár keretében az IFC (Nemzetközi Pénzügyi Társaság, a Világbank Csoport tagja) ünnepélyes megnyitót rendezett és prezentációt tartott a környezetvédelmi szempontból fenntartható üzbegisztáni pamutgyártás fejlesztésére irányuló projekt elindítása alkalmából.
Tovább

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója

2017. október 19. Taskent. A taskenti nagykövetség az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából 2017. október 19-én tartotta nemzeti ünnepi fogadását. Az eseményen az üzbég vezetés, az üzleti és a kulturális élet, valamint és a helyi diplomáciai testület tagjai is jelentős számban képviseltették magukat.
Tovább