Hírek

A Külgazdasági és Külügyminisztérium bejelentése

Ismeretlen elkövetők a COVID19 vírus által generált helyzetet kihasználva próbálnak csalást elkövetni. Több esetben előfordult, hogy közvetlenül külföldi egészségügyi intézményeket, gazdasági társaságokat kerestek meg létező, vagy fiktív, esetleg felszámolás alatt álló vállalkozások nevében eljáró személyek, azzal, hogy nagy tételben rendelkeznek egészségügyi védőfelszereléssel (általában arcvédő maszkokkal), melyeket értékesítenének. A tranzakció lebonyolítása érdekében előleget kérnek, az eszközök azonban különféle indokokra való hivatkozással nem érkeznek meg a rendeltetési helyre.
Tovább

Vízum Dániába

2023. augusztus 1-től Magyarország képviseli Dániát a schengeni vízumkiadás során Üzbegisztánban.
Tovább

Türkmenisztán fontos ország, hiszen a világ negyedik legnagyobb gázkészletével rendelkezik

A magyar érdek az, hogy minél több forrásból és útvonalon érkezhessen gáz Magyarországra, Türkmenisztán pedig - Oroszország, Irán és Katar után - a világ negyedik legnagyobb földgázkészletével rendelkezik, így abban vagyunk érdekeltek, hogy a türkmén gáz el tudjon jutni Európába - mondta a Külgazdasági- és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kedden Budapesten.
Tovább

„A magyar kultúra napja Üzbegisztánban”

„Nagykövetségünk 2019. december 6-án „A magyar kultúra napja Üzbegisztánban” címmel koncertet és kiállítást rendezett Taskentben az Üzbegisztáni Állami Konzervatóriumban, Orosz Zoltán Art-justus- és eMeRton-díjas harmonikaművész és Horváth Kornél Kossuth-díjas ütőhangszeres művész fellépésével, valamint „A Kelet magyar kutatói” kiállítás bemutatásával.
Tovább

Kérdőíves felmérés a Konzuli Szolgálat honlapjával kapcsolatban

Kérdőíves felmérés a Konzuli Szolgálat honlapjával kapcsolatban
Tovább